-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 22 Aralık 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : BIRBIRINDEN MUHTESEM ISPINOZ TÜRLERI BU ..(Adalente) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya) Doğada florya..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Kırmızı Kanaryalar
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (37 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (23 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (16 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
112 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 22.3034 YTL
1 USD : 35.0619 YTL
Satış
1 EUR : 22.4511 YTL
1 USD : 35.1251 YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Kuruma
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   Kuruma

Arkadaslar internette kuslarimizda olan kuruma hastaligi ile ilgili yaptigim arastirmada bazi bilgiler edindim bu bilgileri sizinle paylasmak istedim.
Kuslarimizda olusan bu kuruma hastaligina tip dilinde GLS (Going-Light-Syndrome) denilmektedir tercüeme edecek olursak zamanla olusan agirlik kaybi diyebiliriz. Cogunlukla muhabbetkusu , papaganlar ve ispinozgillerde rastlanmaktadir.En son yapilan arastirmalara göre bu hastaliga kuslarimizin midelerinde olusan megabakteriler ve mantarlarin sebebiyet verdigi enfeksiyonlar neden olmaktadir. Megabakterilere ve mantarlara kuslarimizin kursaklarinda ve bagirsaklarindada rastliyabiliyoruz.Kuslar yedikleri tohumlari yeteri kadar ögütemedikleri icin kismen bütün veya yari ögütülmüs sekilde disari atarlar,kuslarimiz yem yedikleri halde agirliklarinda azalma (kuruma)olur.
Daha cok yasli zayif ve cok genc kuslarda hastalik görülür.Kuslarimizin bu hastaligi birbirlerine azda olsa bulastirma rizki vardir, bu sebepten dolayi hasta olan kusumuzu ayri bir kafese koymaliyiz, ayri koydugumuz hasta kusumuzun ilk olarak isiya ihtiyaci vardir bunuda kizilötesi (enfraruj) isik veren lambalarla sagliyabiliriz.Lambamizi kafesimizin bir kösesini isitacak sekilde ayarlamaliyiz eger kus isidan rahatsiz olacak olursa kafesin baska kösesine kacabilsin.Birde kümeslerimizin temizligine cok dikkat edelim.
Tohum yemini keseleim bunun yerine cimlendirilmis yem suda bekletilip kabartilmis arpa,bebe biskuvisi,peksimet  yavru mamasi vs.
Ayrica iceriginde süt ve süt mamullerinin bulunmadigi cocuk mamalari (lapa olanlar) Örnegin  Milupa tahilli ve peksimetli lapa.
Kuslarimizi hastalik aninda ani yem degisikligine ugratmamak icin arasira yukarida saydigim besinleri kuslarimiza verirsek zorluk yasamayiz..Bu hastaligin tedavisinde degisik antibiyotikler ve antifungal ilaclar kullanilmaktadir . ben sizlere bu pahali tedavi metodundan bahsetmiyecegim.Hastaligin baslangic döneminde yada önleyici tedbir olarak uygulayabilecegimiz ucuz bir metodu anlatacagim.
Bu metodu kuslarimiza önleyici olarakda yilda 2 kere kür seklinde uygulayabiliriz.
Bu receteyi internette bir forumda buldum ve uygulayan kisinin kuslarinda yapilan diski kontrollerinde , hicbir sekilde hastalik belirtilerine rastlanmadigi bildirilmektedir.
Kürün uygulama müddeti 4 haftadir.Bu zaman zarfinda kuslar recetede hazirladigimiz suyu icecekler, kür esnasinda kuslarimiza seker ihtiva eden yemler, meyve vs verilmeyecek.
1 Tatli kasigi (tepeleme dolu) kekik kaynamakta olan (ocaktan alinmis)  1/4 litre suya atilir 10 dakika demlendikten sonra süzülüp üzerine soguk su ilave edilerek 1 litreye tamamlanir. Hazriladigimiz bu suyu kuslarimiza 4 hafta boyunca verebiliriz . Kuslarimiz bastan bu suyu yadirgayabilirler ama icmek icin baska su imkani bulamayinca bu sudan iceceklerdir.
Bu suyu hergün taze sekilde hazirlamaliyiz.Hepinize saglikli kuslar dilegiyle.........

 Engin ELGÜN


 Yazan : Engin Elgün | Okunma : 967 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz ? 2007 Aspsitem Ay Y?ld?z.
Bu sayfa: 0,86 saniyede yorumlandı.