-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 22 Aralık 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : BIRBIRINDEN MUHTESEM ISPINOZ TÜRLERI BU ..(Adalente) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya) Doğada florya..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Saten Sarı - İnce Tüy
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (37 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (23 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (16 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
112 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 22.3034 YTL
1 USD : 35.0619 YTL
Satış
1 EUR : 22.4511 YTL
1 USD : 35.1251 YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
BORDER IRK STandARTLARI
  Yazılar || ŞEKİL KANARYALARI
   BORDER IRK STandARTLARI

BORDER KANARYASI IRK STANDARTLARI

          Dünya kanarya konfederasyonu nizamica, bu kanaryanin standart boyu 14 - 14,5 cm dir.  Çok zarif fakat biraz toplu sismanca bir kustur. Gögüs hosça yuvarlak, kuyruk düz, tüyleri düz ve ipek gibi, kanatlar vücuda yapisiktir. Basi ufak yuvarlak kuvvetli ve diktir. Ayaklari incedir. Gagasi ince, gözler kara, vücudu dik durusludur.Renkleri tabii olmalidir. Düz sari ve yesil renklileri vardir. Esdeger lekeli ve düz sarilari en güzelleridir. Boynu incedir.

          Bu kanarya oldukça kuvvetli ve güzel biçimli dik duruslu ve göze güzel görünen kustur. Yavrularini iyi besler büyütür. Ötüsü oldukça basit ve gevezedir, ancak kötü bir tesir yapmaz. Bir çok kaynak bu kusu ince basli  mevzun  sekilli bir kus gibi gösterirler. Ilk ismi CUMBERLANT FANCY'DIR. Border hudut manasina gelir. Ingiltere'nin güney ve batisinda yetistirilir. Ingilizler NORWICH ile bu cins üzeninde çalismislar ve bugünkü seklini elde etmislerdir. 1914'ten evvelki sekillerinden bambaska bir sekil olmustur. Bu kanaryadan bahsetmek bos bir sey degildir. Meraklilar bu cins kanaryayi alip yetistirirlerse hayal kirikligina ugramazlar.


       BORDER KANARYASI

          VÜCUT : Vücut yumurta seklinde olmali. Kalin kismi bas tarafa gelmek üzere, Vücudunun üstten, yandan, önden vs... nerden bakarsak bakalim orta kisim bir daire seklini almali. Yani bir bilezik geçirmeye kalksak kusun sirti karni yanlari hiç bir bosluk birakmadan bilezige sürtmeli. Gögüs boyundan baslayarak genislemeli ve kuyruga kadar genislemesi bitmeli. Sirt enseden baslayarak yuvarlak bir sekil almali, daha sonra hafifçe kamburlasarak egri bir sekil almali, kusun gögüs ile uyumlu bir sekilde kuyrukla birlesmeli. Vücut boyundan itibaren yuvarlaklasir orantili bir sekilde kalinlasir daha sonra git gide daralarak son bulur.
          RENK : Parlak olmali, parlaklik vücudun her yerinde olmali.
          DURUS : Durus çok magrur, bas ensede çukurluk yaratacak sekilde kalkik olmali Tünekte 60© derece açi ile durmali karin kismi tünekten iyice geride durmali çok hareketli olmali.
          BAS-BOYUN : Bas ne büyük ne küçük vücuda uyumlu bir sekilde  yuvarlak küre gibi olmali. Göz tam merkezde olmali. Yanak ve kas gaga hizasinda olmali. Gaga konik ve küçük olmali. Bogaz belirgin ense derin olmali.
          KANAT : Kisa; kuyrugu asmamali, omuzdan sarkmamali, baslangiç yeri belli olmamali, vücuda sikica sarmali ve kuyruk birbiri ile çaprazlamadan durmali.
          TÜY : Kaygan, isiltili, vücuda iyice yapisik ve görüntü olarak çok düzgün olmali.
          BACAK-AYAK: Baldir kismi görünmeli. Orta uzunlukta bir birine yakin ve paralel, zarif olmali. Tramplende duruyormus gibi bir etki yaratmali.
          KUYRUK : Kus uzunlugunun 1/3'ü olmali siki ve pipo sapi seklinde olmali. Vücudun devami gibi olmali.
          BOY : 14-15 cm ideal boy 14.60 cm
          KONDISYON: Saglam, sihhatli, temiz, parlak, canli, çevik ve hareketli.

 

 

Kaynak ; www.bordercanary.com


 Yazan : Anonim | Okunma : 1078 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz ? 2007 Aspsitem Ay Y?ld?z.
Bu sayfa: 1,03 saniyede yorumlandı.