-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 22 Aralık 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : BIRBIRINDEN MUHTESEM ISPINOZ TÜRLERI BU ..(Adalente) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya) Doğada florya..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

FLORYA KUŞLARI
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (37 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (23 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (16 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
112 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 22.3034 YTL
1 USD : 35.0619 YTL
Satış
1 EUR : 22.4511 YTL
1 USD : 35.1251 YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Faydalı Baktariler
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   Faydalı Baktariler

Probiotikler (faydali bakteriler) bağirsak duvarindaki villilere tutunarak hafifçe asidik bir ortam (laktik asit) oluşturur ve patojen bakterilerin hastalik yapmasini önlerler. Faydali bakteriler ayrica bazi önemli enzimleri üreterek nişasta olmayan polisakkaritleri (selüloz, hemisellüloz, petkin ve oligosakkaritler gibi) parçalayarak besin maddelerinin sindirim ve emilimini arttirir. B kompleksi vitaminlerle K vitamininin sentezini sağlarlar. Ayrica yağda eriyen vitaminlerle yağ asitlerinin ve kalsiyum yarayişliliğinda da artişlar meydana gelir.

Faydali bakterilerin diğer önemli bir yarari ise,bağişiklik sisteminin güçlendirilmesi, toksinlerin nötralizasyonu ve bağirsak hareketlerinin düzenlenmesi, kolestrolün kontrolü, alerji ve deri problemlerinin azaltilmasi ve maya ile fungal enfeksiyonlarin önlenmesidir.

Son yillarda probiotikler, bazi hastaliklarin önlenmesi ve yemden yararlanmanin arttirilmasi açisindan broyler endüstrisinde büyütme faktörü olarak giderek daha yoğun ölçüde kullanilmaktadir. Yakin zamana kadar, büyük ilaç firmalari hastalik yapan ama rezistans kazanmiş olan patojen mikroorganizmalara karşi yeni antibiyotikler geliştirmek üzere, biyoteknolojik araştirmalara çok yüksek düzeyde kaynaklar aktarmaktaydilar. Son 10-15 yilda meydana gelen gelişmeler sonucunda ,probiotiklerin büyütme faktörü olarak antibiotiklere alternatif olmasi hatta onlarin yerini almasi kaçinilmaz hale gelmiştir. Nitekim isveç’te antibiyotiklerin büyütme faktörü olarak ilk kez 1986 yilinda kullaniminin yasaklanmasindan sonra, Avrupa Birliği ülkelerinde antibiyotiklerin bakterilerde rezistansa yol açmasi, ette ve diğer organlarda kalintilara ve alerjik reaksiyonlara neden olmasi gibi olumsuz yan etkilerinin belirlenmesi, yoğun tartişmalara yol açmiş ve nihayet Avrupa Birliği’nin 29.12.1998 tarih ve L 351 sayili nüshasinda yayinlanmiş olan karariyla 30 Haziran 1999 tarihinden itibaren büyütme faktörü olarak kullanilan antibiyotiklerin (Zinc, Bacitracin Virginiamicin, Tylosin Phosphate, Avoparcin) kullanimi tamamen yasaklanmiştir.

Özellikle kuşlarimiza doğal olmayan (antibiyotik içeren ) ilaçlarla yapilan tedavilerden sonra mutlaka PROBiOTiK vermeliyiz. Zira antibiyotikler bağirsak sisteminde zararli bakterileri öldürdüğü gibi yararli bakterileride öldürmektedir. Bu yüzden kuşlarimizin doğal bağişiklilik sistemi zayiflamakta olup her türlü hastaliğa karşi vücutlari dirençsiz kalmaktadir. Bozulan bu vücut savunmasini Probiotik veya en basit şekliyle günlük yapilmiş yoğurdu  sulandirip vererek düzeltebiliriz.



 

 

 

 

 

FAYDALI VE ZARARLI BAKTERiLERiN ETKiLERi

Yararli Etkiler

Zararli Etkiler

Patojenlerin inhibisyonu
immun Sistemin güçlendirilmesi
Vitamin sentezi
Sindirimin artmasi
Enterositlere ME üretimi
Ekosistemin stabilize edilmesi
ilaçlarin metabolize edilmesi

Kabizlik
ishal
Enfeksiyonlar (Salmonella, E.coli gibi)
Karaciğer tahribati
Kanser
Zararli sindirim gazlarinin üretimi

 

 


 Yazan : Anonim | Okunma : 1218 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz ? 2007 Aspsitem Ay Y?ld?z.
Bu sayfa: 0,94 saniyede yorumlandı.