-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 7 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Saka
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Dışkı incelemesi ve Kanarya Sağlığı
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   Dışkı incelemesi ve Kanarya Sağlığı

Kuş dışkısı üriner sistem ve sindirim sistemi atığını beraberce içerir. Normal olarak üriner sistemden yalnızca sıvı değil ürat çökeltileri de gelir ki bu dışkının beyaz kısmına tekabül eder.Dışkıdaki sıvı miktarı kanaryanın diyetine, heyecan durumuna, böbrek ve endokrin fonksiyonlarına bağlıdır. Örneğin meyve gibi yüksek oranda sıvı içeren besinler verildiğinde idrar miktarı orantılı olarak artacaktır. Ürat miktarının(beyaz kısım) artması kanaryanın fazla protein tüketmesine bağlıdır. Fakat hepatit gibi hastalıklarda kükürt sarısı veya yeşilimsi renkte olabilir. Poliüri kuşun yediği içtiğinden bağımsız olarak çıkardığı idrar miktarının artmasıdır. Sebebi böbrek hastalığı veya daha seyrek olarak diabettir.Bir çok yetiştirici diareyi poliüri ile karıştırır. Gerçekte idrar miktarı arttığında dışkının görünümü karışmaya bağlı olarak sulu ve gevşek olacaktır.Bu arada poliürili kuşların dışkısında ürat genellikle az miktarda görülür.
Kafes kuşlarında barsaktan atılan feçes genelde koyu kahverengindedir.Az miktarda ve yeşil feçes kuşun aç kaldığını düşündürür. Dışkının miktarında artış yumurtlayan veya kuluçkadaki dişilerde normal olarak görülür.Gerçek diyare ile seyreden hastalıklar çok sık değildir.Olduğunda barsak enfeksiyonları veya sistemik bir hastalığa bağlı olarak görülür.Bu arada keten tohumu fazla verildiğinde kanaryamızı ishal yapabilir.( insanlarda da barsakları yumuşatmak için kullanılıyor zaten!)


 Yazan : Anonim | Okunma : 2830 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,14 saniyede yorumlandı.