-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 2 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

FLORYA KUŞLARI
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
PARİSİEN TROMPETER
  Yazılar || ŞEKİL KANARYALARI
   PARİSİEN TROMPETER

PARİSİEN  TROMPETER 

Parisienlerin ataları bugünkü north hollandislerdir.1870 lerde ilk frise parisienler yetiştirildi.Şu anda C.O.M.standartlarında parisien kıvırcıkları Fransızların yetiştirdiği bir ırk olarak kabul edilir.Standartlarda son söz Fransız Federasyonu'na aittir.Parisien kanaryalar arasında 13 bölümden puanlanan tek kuştur.Bu 13 bölümden  genel kondisyonu hariç tutarsak parisieni parisien yapmak için 12 parçayı tam olarak bir puzzle da birleştirmek gerekir.

 1)KAFA(7 PUAN) :Oval bir kafa olmalı arkada enseden gelen bir kukuleta yukarıya doğru sivrilip çıkmalı,kafanın ön kısmı yanlara doğru taranmış olmalı.yanakları sanki bir şey yemiş gibi kabarık durmalıdır.bunlara favori denir.Kafa şekilleri  3'e ayrılır.

 A) ELMA:En çok tutulan kafa şeklidir,enseden yukarı uzanan bir kukuleta bulunmalıdır.

 B)KASK:Bu tip yarışmalarda pek tutulmaz ama damızlıkta şarttır.Çok düz durur ön ve üst kısım taralı gibidir.

 

 

C)KOMBİNE:İki modelin birleşimidir.Kukuleta çok yüksek değildir,ense tüyleri iki yana doğru uzar.ön kısmı taralıdır.tutulan bir kafa şeklidir.

 

 

2)BOYUN(3 PUAN) :Tasma veya papaz boyunluğu gibi kafanın etrafını çepeçevre sarar.Tam ve kesintisiz olmalıdır.Vücuda yapışık gibi durmalıdır.

 

 

3)GÖĞÜS-böğür-(10 puan) :Göğüs tüyleri sanki soldan sağa, sağdan sola  hareket eder gibi yatık el yazısı gibidir.Tüyler istiridye kabuğuna benzeyip  çok simetrik olmalıdır.Göğüs tüylerinin hacimli olması istenen bir özelliktir.

 

 

4)YÜZGEÇLER-yanlar-(15 PUAN) :Uzun ,büyük,geniş,gelişmiş tüylerden oluşmalı yukarıya doğru ve kanat hizasına kadar yükselmelidir.Yanlar muhakkak iki tarafta simetrik bir şekilde olmalıdır.Tek taraflı yan değerlendirilmez.

 

 

5)SIRT-manto-omuz-buket- (10 PUAN) :Sırt ;manto,omuz ve buketten oluşur.Simetrik bir şekilde iki yana doğru yatan sık ve gür tüylerden oluşur.Yanlara doğru bir apolet gibi yükselir,mutlaka simetrik olup güzel bir buketle bitmelidir.Kuşun omuzlarından kanat uçlarına doğru olan bölümü bir tam kabul edersek bu bölümün %66 sı manto tüyleri %34 ü buket tüyleri olmalıdır.Buket tüyleri ipek gibi olup kanatların bittiği yerden kuyruğa doğru olmalıdır.Kanat bindiren kuşlarda buket genellikle görünmez bu sebeple kanat bindiren kuşları damızlıktan çıkarmak gerekir.

 

 

6)HOROZ TÜYLERİ VE ZEYTİN TÜYLERİ(5 PUAN) :Zeytin tüyleri,horoz tüylerinden önceki ,kanatların altından sarkan ,horoz tüylerine göre epeyce kısa olan zeytin tanesi şeklindeki tüylerdir.Horoz tüyleri ise hayli uzun kuyruğun iç yanına sarkan kalın tüylerdir.

 

 

7)KUYRUK (5 PUAN) :Uzun geniş tüylerden oluşmalıdır.Uca doğru dikdörtgen bir hal almalıdır.Temiz bir kuyruk tercih edilir.Bu yüzden kuşa temiz bakılmalıdır.Zira uzun bir kuyruğu taşımak zor olduğu için çabuk kirlenir.

 

 

8)KANATLAR (5 PUAN) :Uzun düzgün ve güzel durmalıdır.Çapraz duran kanatlar,buketi yok ettiği gibi hem buket puanını hem de kanat puanını düşürür.yetiştiricilerin çok dikkat etmesi gerekir..Düzgün kanatlar damızlık için çok önemlidir.

 

 

9)AYAKLAR VE TIRNAKLAR (5 PUAN) :Ayaklar uzun,kuvvetli ve temiz olmalı.Baldırlar bol tüylü olmalı,tırnaklar kıvrık veya düz olabilir.Son yıllarda kıvrık tırnaklar kuşların kafeslerine takılmaları sebebi ile hayvanları koruma dernekleri ile kanarya yetiştiricilerini karşı karşıya getirmiştir.Bu nedenle bu kıvrımlı tırnaklardan  düz tırnaklara dönüş başlamıştır.ama şu anda tirbuşon gibi tırnaklar istenmektedir.

 

 

10)BOY (10 PUAN ) :En az 19 cm olmalıdır.Üst sınırı yoktur.Boylu kuşlar parisien vasfı taşıdıkları zaman büyük avantaj elde ederler.

 

 

11)TÜYLER(10 PUAN) :Uzun,ipeksi,hacimli ve kaliteli olmalıdır.Parlak tüyler her zaman avantaj sağlar.

 

 

12)DURUŞ(10 PUAN) :Kuş tünekte 50 derece açı ile durmalıdır.Bu açı şöyle hesaplanır;kuşun gözünden kuyruğuna doğru sanal bir çizgi varsayalım ,diğer bir çizgiyi de kuşun durduğu tünekten kuşun kuyruğuna doğru bir çizgi çizelim ,bu iki çizginin birleştiği noktadaki açı 50 derece olmalıdır.Bunun yanı sıra kuş kendinden emin ,gururlu ve görkemli durmalıdır.Tünekte yatan veya çok dik duran kuş tercih edilmez.

 

 

13)GENEL KONDİSYON(5 PUAN) :Kuşun yarışma kafesinin temizliğinden,kuşun hareketlerinden,kuşun vücut uyumundan,kuşun simetrisinden,kuşun temizliğinden,kendini sergilemesine ,jürinin şahsi görüşüne kadar geniş bir yelpazeyi oluşturan bölümdür.

 

 Kaynak : kuş dünyası

 

 


 Yazan : Anonim | Okunma : 1253 | Yorum (0) | Tarih: 19.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,14 saniyede yorumlandı.