-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 7 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Raza Kanaryası
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Josef Sandfort'tan Malinua Anlatımı
  Yazılar || ÖTÜM KANARYALARI
   Josef Sandfort'tan Malinua Anlatımı

KanaryalarIn Yetistirilmesi HakkInda El KitabI

HazIrlayan : Josef Sandfort
Yer : Emsdetten
Bize UlastIran : Kemal ÖNCEL (Samsun)

Hangi yavru kusun, ne tür egitilmis çiftten geldigi, neden not edilmesi gereklidir. Tabiki yavru kusun geçmisini bilmek için. Böyle bir erkek yavru kanarya en az iki veya üç disi kus ile birlikte yetistirilirse hangi türden geldigi açIkça ortaya çIkar.

sayet böyle bir kanarya 12, 15 veya daha fazla disi kus ile birlikte yetistirilirse, bütün disi kuslar uyumlu hareket edemeyecekleri için problemler ortaya çIkacaktIr.Uyumlu hareket eden çiftler bir sonraki yIlda bir araya getirilir.

Genç disiler kuluçkaya konuldugunda onlar arasInda neseli disinin kuluçkada oturdugu ve bu disi kusun kesinlikle kuluçka isinde rolü oldugu fark edilir. Yetistirme sezonu gittikçe yaklasmaktadIr.Temmuz ayInda bir önceki bir önceki yIl hangi aya kadar çiftlestirme yapIldIgI nazari dikkate alInIr. Son erkek yavrular geçen yIlIn eylül ayI basInda yem yemege hazIr duruma gelmistir. simdi bu isin 2 hafta daha erken olmasI mutluluk vericidir. su andaki disiler son folluk yumurtasIndan çIkmIs olmalIdIrlar.

Herhangi bir kayIt tutulmaksIzIn çiftlestirmek amacIyla bir araya getirilmis olan kuslarIn çok yakIn sekilde birbiriyle akraba olduklarI ve hatta aynI anne ve babadan meydana gelmis kardes olduklarInI da görmek mümkündür. Böyle bir iliski kuslar arasInda sorun degildir. Biz ve farklI jenerasyondan gelen diger kisiler bunu daha yakIndan izledigimizde vücut yapIlarInIn dejenere oldugunu tIrnaklarInIn üst gagalarInIn baslangIçtan daha farklI gelistigini ve farklI hastalIk belirtilerine sahip olduklarInI görürüz. Kuslar iyi seçilse bile bu tür çiftlesmeler vasItasIyla dogan yavrularda yIllar sonrada bu dejenere olmus özellikler teshis edilebilir. Yavrulara ilk bakIldIgInda belki bazI benzesimler kaybolmus olabilir,ancak irsi özellikler asla kaybolmaz.

Bu tür disi kusun ölçülü yem yemesi nasIl mümkündür.


 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,14 saniyede yorumlandı.